Är ögonkräm nödvändigt?

Är du en av många som aldrig riktigt förstått varför det finns krämer specifikt för ögonen? Varför du inte lika väl kan använda krämen eller oljan du använder i ansiktet i övrigt? Det är många som ställer sig just denna typ av frågor och eftersom flera av er hört av sig till oss med liknande funderingar tänkte vi gå igenom lite snabbt vad just ögonkräm är bra för.

varför du ska använda ögonkräm lewilyx

Huden runt ögat är tunnare och känsligare än huden i resten av ansiktet, vilket gör att den har ett speciellt behov och att ansiktskrämen för ansiktet därför kan vara för tung för att ha runt ögonen. Molekylerna i dag- och nattkrämer är för stora för att krämen och näringen ska kunna tas upp av den tunna huden kring ögonen. Ögonkräm har istället en mer anpassad formula uppbyggd av mindre molekyler för att passa just det partiet av ansiktet. Krämerna arbetar ofta återfuktande och åtstramande för att du ska behålla elasticiteten i huden och vara förebyggande för att minska uppkomsten av rynkor eller så kallade kråksparkar.

Applicering

Varför ögonkräm lewilyx

När du applicerar en ögonkräm är det också bra att tänka på att denna ska klappas/duttas in försiktigt med fingertopparna, gärna med lillfingret, för att orsaka så lätt tryck som möjligt på huden. Duttandet hjälper även till att få igång blodcirkulationen runt ögonen vilket i sig hjälper till att ge dig en fräsch och pigg look. Tryck inte för hårt och dra inte ut krämen då detta kan tänja på huden i onödan. Applicera även bara ögonkrämen under ögat och upp till och med brynbenet, då ögonlocket i de allra flesta fall återfuktar sig självt.

Du finner våra ögonkrämer här, läs om de olika för att hitta just din favorit.

Har ni några önskemål om vad vi ska prata om framöver är det bara att ni hör av er, vi älskar feedback från er och gör vårt bästa för att hitta olika vägar att möta era önskemål.

Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *