Intervju med fantastiska Maya Nestorov

Vi har fått chansen att ställa några frågor till underbara Maya Nestorov, som arbetar med att sprida inspiration om hur du kan nå en mer holistisk hälsosam och hållbar livsstil. Hon strävar efter att ge oss inspiration för att vi ska kunna bli den bästa versionen av oss själva och vi på Lewilyx tycker att hon gör ett fantastiskt arbete! Frågorna har ett fokus på Maya och hennes tänk kring skönhet inifrån och ut, samt hur vi kan få mer positiv energi och ork. Självklart passar vi även på att fråga Maya om hennes syn på skönhetsprodukter och avslutningsvis får vi även ta del av hennes bästa hudvårdstips. 

Bild: Pavel Maira

Vart grundar sig ditt brinnande intresse för en hälsosam livsstil?
Jag blev en hälsonörd på riktigt när jag för x antal år sedan vaknade upp till mig själv eller gick in väggen som många kallar det. Det var då jag förstod att hälsan och vårt välmående är det absolut viktigaste vi har. Jag vill hålla mig stark, pigg och full av energi ända fram tills det är dags för mig att lämna denna jord. Idag är det genom medvetna val jag gör varje dag som jag stadigt forsätter på den hälsosamma vägen. Hälsa kommer inte över en natt, utan allt tar tid att utveckla men gör jag medvetna val så blir helheten komplett till slut. 

Har du alltid varit intresserad av att uppnå inre balans med en hälsosam kost och livsstil eller är detta någonting som vuxit fram med åren? 
Nej jag har inte alltid varit så här hälso-intresserad eller medveten om mitt liv. Innan jag började intressera mig för att må bra inifrån så hade jag en lång period av väldigt ohälsosamt leverne, där jag festade massor och förstörde kroppen med både alkohol, p-piller och destruktiva beteenden. Dock är jag väldigt tacksam över den perioden för det var en del av min dyrbara läxa jag lärde mig. Idag förstår jag vad alkohol gör med kroppen, jag förstår vad p-piller gör med mina tarmar samt att destruktivitet enbart leder till ohälsa. Mitt liv har lett mig till den punkten jag är på idag – en holistisk häslonörd.

Hur arbetar du själv med både inre och yttre skönhet?
För att få yttre skönhet behöver du börja inifrån för annars kommer det att synas utanpå. Klassiska tips som jag försöker tänka på är dricka mycket vatten, tillföra rätt mineraler och vitaminer samt äta bra mat. Min yttre skönhet skapar jag genom bra ekologiska och rena produkter. Min grundtanke har jag faktiskt lärt mig av Sara Nomberg, som du intervjuade för inte så länge sedan (läs intervjun här). Vi behöver fukt och fett har hon alltid sagt till mig och det är så sant. Ända sedan jag började använda ansiksmist och oljor så har min hy blivit magi. Sedan hänger jag även på trenden med bakterier för huden och äter också bakterier för tarmen. Jag jobbar invändigt och utvändigt. 

Har du några tips för att få positiv energi och mer ork när man är i en svacka att dela med dig av? 
En sak som jag har lärt mig och påminns om emellanåt när jag själv ”trillar av banan” är att man måste arbeta med sitt sinne. Precis på samma sätt som du tränar kroppen varje dag behöver du skapa rutiner och ritualer där du tränar ditt sinne. Alla har vi en ”monkey mind” som tjatar och säger elaka saker till oss som vi alla kan tro på emellanåt. I alla fall hos mig så kan mitt mind ibland få mig att hamna i värre svackor än vad jag behöver vara i. Jag kan gå in i mina rädslor bara pga att jag tänker för mycket. När det händer vet jag att jag har slarvat med mina rutiner. 

Vilka rutiner har jag undrar du säkert nu. Jo, nr 1 meditera varje dag. Det är en av de bästa tipsen jag kan ge dig. Meditation ger kroppen så mycket positiva effekter. Du säger till nervsystemet att slappna av, du landar i kroppen istället för att vara i huvudet och andningen ger dig massor med energi. Du slappnar helt enkelt av och inser att livet inte är så farligt ändå. Sedan arbetar jag med intentionsättning på morgonen och tacksamhet morgon/kväll. Så här kan en morgon se ut hemma hos mig:

1. Jag gör en grön drink med selleri, ingefära och äpple. Följer du mig på instagram  @mayanestorov så kan du ofta se mina gröna drinkar jag gör i min käraste ägodel Wilfa slow juicer. 
2. Stretcha lite lätt på min yoga matta samtidigt som jag funderar ut en intention för dagen. Det kan vara tex idag vill jag fokusera på att vara glad och sprida den glädjen. 
3. Tar med drinken till yogamattan, tar en sipp och börjar förbereda mig för meditation. 
4. Mediterar mellan 15-30 min. Jag sätter av den tiden på morgonen genom att gå upp en stund tidigare.
5. Skriver all mig tacksamhet och intention i min bok som heter Planera för din lycka – En kalender för att hitta rätt fokus i ditt liv. Älskar den boken!

Bild: Fanny Roethlisberger

Hur tänker du kring hållbarhet och att vara hälsosam när det kommer till skönhetsprodukter? 
Jag tänker i allra högsta grad på det. Jag gör alltid medvetna val när jag köper skönhetsprodukter. Jag lusläser innehåll och kollar ofta upp företaget som säljer produkterna innan jag köper något. Jag vill att produkterna jag använder ska ge resultat, men samtidigt inte vara fullproppade med kemikalier som skadar djuren och naturen. Det finns otroligt bra ekologiska och hållbara produkter som ger magiskt resultat så varför inte använda dem. 

Mayas tre bästa hudvårdstips:
1. Dricka filtrerat vatten
2. Bra ren ekologisk mat + rätt kosttillskott varje dag
3. Fukt + fett både invändigt och utvändigt 

Mer om Maya
Maya Nestorov har suttit med i juryn för Organic Beauty Awards och hennes blogg har varit nominerad till både bästa hälsoblogg av Swedish Health Awards 2017 och bästa eko-blogg 2018 på IconFest. Hon arbetar varje dag med att balansera sin hälsa med bland annat hälsosam kost, personlig utveckling, spiritualitet och skönhet. Information om detta når hon sedan ut med via sin plattform www.mayanestorov.com för att alla vi andra ska få chansen att ta del av, och inspireras av hennes kunskap och erfarenheter. Precis som oss brinner hon för att göra vår jord till en grönare plats medan vi lever efter en hälsosammare livsstil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *