Intervju med Kinesiologen Stina Persdotter

I en intervju med kinesiologen Stina Persdotter har vi fått möjligheten att fråga henne om vad kinesiologi, samt tung- och ansiktsdiagnostik egentligen innebär. Vi har även fått veta hur man med hjälp av dessa behandlingar kan påverka hudens utseende. Detta vill vi självklart dela med er!

Vad innebär egentligen ditt arbete med kinesiologi och tungdiagnostik, skulle du kunna gå igenom lite snabbt vad det är du gör? 
Både kinesiologin och tung- och ansiktsdiagnostiken utgår från den holistiska läran. En lära som ser till människans helhet och som behandlar grundorsaken till ett problem och inte bara symptomen. Med andra ord hjälper jag mina klienter att läsa av kroppens signaler. Därifrån kan vi behandla det som verkligen orsakar problemet, inte bara döva det som visar sig utåt. Vår tunga och vårt ansikte speglar vår hälsa och de inre organens tillstånd. Det gör att jag enkelt kan förstå och hitta grundorsaken till det mina klienter söker för. Kinesiologin är liknande men en kroppsbehandling där jag använder muskeltester och andra tekniker för att läsa av kroppens nervsystem. Då kan jag se vad som är i obalans, vad som behöver stöttning och i vilken ordning kroppen vill bli behandlad.

Hur kommer det sig att du kom in på det här spåret? 
Jag har alltid intresserat mig mycket för hälsa och välmående, men den absolut främsta anledningen till att jag utbildade mig och idag jobbar med det här är för att jag själv varit väldigt mycket sjuk. Jag har har lidit av matsmältningsproblem, hormonella obalanser, märkliga utslag och eksem, obefintligt immunförsvar och långdragna skador i kroppen. Genom att behandla grundorsaken, göra förändringar i min livsstil och välkomna alternativ medicin har jag lyckats bli frisk och det vill jag sprida vidare till andra!

Du har ju ett stort intresse för en balanserad och hälsosam livsstil, är detta en bonus som kommit till dig med din utbildning, eller är det någonting som du alltid stävat efter?
Som jag nämnde tidigare har jag alltid intresserat mig för hälsa och välmående. Ju mer jag lär mig desto mer tar jag in i mitt eget liv. För mig är det viktigt att leva som jag lär. Detta för att visa mig själv, mina klienter och de som följer mig att hälsosamma val i vardagen verkligen påverkar hur vi mår. Både på kort och lång sikt.

Skulle du säga att man aktivt kan behandla olika typer av hudåkommor hos dig och i så fall hur?
Ja gud ja, absolut! Jag hjälper dig som söker för specifika hudåkommor (som rosacea, psoriasis, utslag och eksem). Men självklart även dig som bara vill förbättra huden och dess kvalité. För att påverka huden inifrån och ut handlar det om att stötta obalanser i kroppen. På så sätt kan du rensa ut sk*t (ren ut sagt) som behöver komma ut. Huden är ett av kroppens främsta utrensningsorgan. Lider man av hudproblem är detta ett tecken på att kroppen är belastad av något den inte mår bra av. Obalanserna är alltid individuella, men med hjälp av de behandlingsmetoder jag jobbar med kan man ta reda på vart de finns. Därmed kan man också gå in på hur man kan behandla dem. Oftast handlar det om att påverka det genom rätt kost, rätt näringstillskott, rätt hudvård, rörelse, specifik andning och utrensningsmetoder.

Stinas tre bästa hudvårdstips:
1. Ät MER GRÖNT dagligen, huden är en spegel av din insida
2. Använd kallpressad och ekologisk kokosolja för att ta bort din ögonmake (billigt, effektivt och giftfritt)
3. Prova peela huden med bikarbonat (den från Dr Oetker) det balanserar ph-värdet i din hy och skapar lyster

Mer om Stina
I vår intervju med kinesiologen Stina Persdotter berättar hon om hennes behandlingar. Hon förklarar att hon kan hjälpa dig att läka din kropp med hälsosamma vanor som består. Hon erbjuder dig holistisk hälsoterapi, kinesiologi samt tung- och ansiktsdiagnostik. Många behandlingar behöver du inte vara på plats hos henne för att göra, utan kan göras över internet. Låt dig därför inte hindras av att besöka henne ifall du blev nyfiken på att boka en tid men bor utanför Stockholm. Du hittar Stina på instagram under namnet Stinapersdotter.se eller kontaktar henne för en bokning på stina.persdotter@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *