Padsen som går att använda om och om igen

Ni har väl inte missat dessa fantastiskt fina padsen från Made by DD som är återanvändningsbara? De är alltså inte bara snygga utan även en bra produkt för vår planet 🌏 Att återvända saker i största möjliga mån och att inte ständigt konsumera nytt är en snäll handling för vår jord 🌱

Pads är ju allt som oftast tillverkade av bomull och bomullsproduktionen är en enormt resursintensiv process som kräver stora mängder vatten, konstgödsel och skadliga kemikalier. Det påverkar både människorna som producerar bomullen och vårt klimat negativt. De medel som plantorna besprutas med för att inte bli angripna av skadedjur och ogräs påverkar omgivningen genom att skada jord, växtlighet, människor och djur. Att då återanvända sina pads och ge dem ett långt liv är verkligen toppen!

Padsen från Made by DD är fantastiska i många avseenden. Dels är de tillverkade av spillbitar från klädproduktion hos ett svenskt familjeföretag vilket är en bra grej i sig, och dessutom är tyget av ekologisk bomull som är GOTS-certifierad. Det tycker vi är underbart och innebär en tjänst för miljön.

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en certifiering som reglerar många olika delar av tillverkningsprocessen och omfattar såväl miljömässiga som sociala aspekter.

Certifieringen innebär och kräver bland annat att:

  • minst 70% av materialet är ekologiskt
  • att bekämpningsmedel inte har använts vid odling och produktion
  • att konstgödsel inte har använts vid odling
  • förbud mot GMO (ett inlägg om GMO kommer att publiceras framöver)
  • vattenreningsverk måste användas vilket är bra då bomullsodlingen annars kontaminerar närliggande vattendrag

Dessa kriterier leder således till att bomullen är producerad på ett bra sätt och att skadliga kemikalier inte har inkluderats. Fantastiskt tycker vi! 💚

Många kramar,
Maja

Använda källor:
Global Organic Textile Standard
WWF
Slow Fashion
Naturskyddsföreningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *