Probiotisk hudvård – Intervju med Marina Miracles grundare

Marina Miracle grundades av Marina Engervik som efter att ha lidit av atopiska eksem hela livet och kämpat med känslig hud och acne bestämde sig för att ta saken i egna händer och utvecklade sina egna världsunika ekologiska produkter. Många i hennes närhet kallade hennes första produkt Herbal Face Oil för mirakeloljan, vilket resulterade i varumärkets namn Marina Miracle.

Eftersom probiotika idag är ett hett ämne att diskutera när det kommer till hudvård, och många av produkterna i Marina Miracles utbud innehåller aktiv probiotika tog vi tillfället i akt att fokusera på detta när vi fick chansen att intervjua henne och Martin Engervik på Green Beauty Day i år.

Lite snabb bakgrund om probiotika är att de är levande bakterier som kan anpassa sig till varje individuell hudtyp och är extra bra för dig som:
🐾Vill bevara hudens naturliga pH-värde
🐾Vill minimera torrhet och stramhet och bibehålla fukten bättre
🐾Vill stärka hudbarriären mot miljöföroreningar och onda bakterier

Hur agerar probiotikan i era produkter och hur kan ni säkerställa att probiotikan är aktiv/levande?
Probiotika är en fantastisk ingrediens och tillsammans med kemister har vi lyckats utveckla en egen probiotisk kultur i våra produkter med hjälp av fermenterade ingredienser. Probiotisk hudvård kräver en noggrann formulering då de har en väldigt hög instabilitet. Genom labbtester och kemisters kunskap lyckades vi efter ett år av forskning ta fram vår första produkt med den aktiva probiotiska kulturen. För att säkerställa att den probiotiska kulturen är levande synkroniseras det naturliga konserveringsmedlet i produkterna med probiotikan, så att probiotikan äter upp de naturliga salterna för att fortsätta vara aktiv. Vi arbetar även med airless förpackningar då syre är ytterligare en faktor som probiotisk hudvård är väldigt känslig mot.

Vart i era produkter finner vi probiotikan?
I rengöringen och sminkborttagningen – Sweet and Creamy Oil Cleanser – finns aktiv probiotika i fermenterad alfa alfa, tomat och broccoli. När det kommer till ansiktskrämen Acai Hydra Cream återfinns probiotikan i fermenterad acai, hallon och brännässla. Rosehip Peeling Mask innehåller probiotika från fermenterat socker.

Tror du att probiotisk hudvård är en trend som är här för att stanna?
Vi tror absolut att intresset för probiotisk hudvård kommer växa än mer med åren, men vi hoppas att fokus främst läggs på den fermenterade blandningen och näringen denna ger din hud. Ger du probiotikan näring så vill den blomstra och det gäller att få till rätt kultur för att detta ska kunna hända, då det är detta som kommer ge din hud de optimala förutsättningarna.

Eftersom vi på Lewilyx har ett starkt fokus på hållbarhet vill vi även bara passa på att fråga hur ni arbetar med detta på Marina Miracle, både i samband med framtagning och paketering av era produkter.
När det kommer till producering av våra produkter så produceras allt under 40° för att vi ska kunna bevara alla vitaminer i dem. Vi är även väldigt noggranna med ingredienserna och går för ekologiskt certifierade ingredienser i högsta möjliga mån. Vi väljer ut de absolut bästa ingredienserna från olika delar av världen och mäter kvaliteten på dessa i ett labb i Tyskland. Samma ingrediens kan ha olika prestanda och renhet beroende på vart den odlats eller framtas, så vi jämför olika och alternativ och går för de som ger bäst resultat.

När det kommer till förpackningarna så har vi valt att paketera produkterna i glas och airless flaska för att öka levnadstiden på produkterna. Plasten i flaskan är dessvärre förstagångsplast då alternativen med bioplast eller återvunnen plast är för mjuka. Det finns hårdare varianter av bioplast, men oljan i produkterna löser tyvärr upp denna. Det betyder mycket för oss att arbeta på ett hållbart sätt så vi följer konstant med i utvecklingen för att förhoppningsvis längre fram kunna erbjuda än mer hållbara alternativ till förpackningarna, som inte tummar på produkternas funktion och hållbarhet.

Marinas tre bästa tips till en hälsosam hud:

  1. Var noggrann med att tvätta huden och använda en bra rengöring. Det är viktigt med en bra, mild och skonsam grund för att huden ska må bra. Sweet and Creamy Oil Cleanser är perfekt för detta. Använd gärna rengöringen i två omgångar där den första omgången rengör och sedan applicerar du rengöringen ytterligare en gång och låter verka på huden i ca 1 minut innan du tvättar bort.
  2. Sedan är det a och o att tillföra huden mycket fukt! Gör detta morgon och kväll för en fin balans i huden. Hebal Face Oil innehåller både den nödvändiga fuktbasen och oljan som binder fukten, så den är ett tillräckligt fukttillskott här om man inte vill använda ansiktsvatten. Viktigt är att skaka ansiktsoljan innan så att fukten och oljorna blandar sig.
  3. Använd vår Rosehip Peeling Mask som läppskrubb! Det kommer att ge dig fantastiskt mjuka läppar med både enzym peeling och kemisk peeling i ett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *