SERUMET SOM GJORT SUCCEé – Intervju med Organics by Saras Grundare

Den ekologiska hudvårdsterapeuten och näringsfysiologen Sara Nomberg grundade Organics by Sara 2010 med en vision om riktigt ren hudvård för att matcha hennes höga krav på ekologiskt innehåll. Hon har sedan följt sin vision punkt och pricka med produkter så rena att de knappt går att jämföras med andra på marknaden. Hennes kunskap inom området är enormt och hon jobbar aktivt för att sprida det ekologiska budskapet vidare varje dag. Vi är riktigt imponerade och tacksamma över att Sara vill samarbeta med oss mot en grönare värld.

Deras nytillskott Oil Serum Antioxidant blev direkt nominerat till bästa serum i Organic Beauty Awards 2019 och det talas väldigt gott om bland våra kunder. Serumet är faktiskt en av våra absolut mest säljande. Hur kul som helst tycker vi! Låt oss djupdyka i detta serum för att bättre förstå varför det är så uppskattat.

Hur kom det sig att du tog fram just den här produkten?
Jag är superintresserad av formulering av nya spännande produkter och har länge experimenterat med ett oljeserum, vilket betyder en produkt som ger fukt som ett serum och näring och fett som en olja. Jag ville skapa en produkt som gav huden en extra boost och lyster och experimenterade med massor av olika oljor och fuktgivande ämnen för att uppnå det önskade resultatet. Tillslut efter ca 1 års labbande var jag nöjd!

Vilka hudtyper/hudåkommor skulle du säga att serumet är optimalt för, samt vilka andra produkter från ditt sortiment passar den att matcha med?
Den är formulerad som en tunn produkt med balanserande egenskaper och passar därför utmärkt som vårdande produkt till en blandhud, fet hy och obalanserad hud. Till denna hud använder man serumet i kombination med Cleansing oil Tea tree som ansiktsrengöring, Flower Water tea tree som ansiktsvatten och avslutar sedan med några droppar Oil Serum Antioxidant.

Eftersom serumet är en tunn och fuktgivande produkt är den också mycket fin i kombination med våra andra ansiktsoljor (Facial Oils). Då använder man serumet innan man applicera ansiktsoljan för att riktigt boosta huden med fukt. Fukten i serumet kapslas då in ännu effektivare med hjälp av en ansiktsolja ovanpå. Detta rekommenderar jag till torr hud, mogen hud och normal hud på speciellt vintern eller efter behov. 

Serumet innehåller dessutom antiinflammatoriska extrakt som minskar den oxidativa stressen som uppkommer i huden pga åldrande, skärmar eller från solen. Oxidativ stress påskyndar hudens åldrande med rynkor och bryter ner huden. Genom att använda ett serum som motverkar oxidativ stress kan vi skydda vår hud mot nedbrytning. Av den anledningen har serumet en given plats i alla hudtypers badrumsskåp!

Skulle du kunna beskriva de olika ingredienserna i serumet lite kort, varför de är utvalda till serumet och hur de passar bra tillsammans?
Serumet är fullproppat med näringsrika oljor från nyponros och karanja som är rika på antioxidanter och karotenoider som ger fin orange färg och lyster. Baobaboljan är också antioxidantrik och mjukgörande som ger spänst och smidighet till huden. Tistelolja och chiaolja är rik på omega 3 och 6 fettsyror som vårdar huden och verkar antiinflammatorisk. De eteriska oljorna från mandarin, bergamott och rosengeranium verkar balanserande, lugnande och ger en fin örtig och härlig doft. Dessutom innehåller serumet örtextrakt i glycerin av ringblomma och kamomill som lugnar huden.

Tänker att vi rundar av med en lite mer generell fråga som gifter sig bra med våra visioner på Lewilyx. Varför har du valt att enbart erjuda veganska och ekologiska produkter, och hur går dina tankar lite kort kring hållbarhet när det kommer till framtagning och produktion av dina produkter?
För mig är det oerhört viktigt att värna om vår planet och alla som bor på den. Därför har Organics by Sara’s produkter alltid varit 100% ekologiska och veganska eftersom vi vill erbjuda en schysst hudvård för alla parter utan att kompromissa på miljön, vår hälsa eller djuren. När jag var liten fick jag cancer och för mig är det idag därför självklart att jag vill utsätta min kropp för så lite syntetiska kemikalier som möjligt för att skona min kropp från framtida sjukdom. I vår vision och ledord om 100% ekologisk hudvård har det lett till att vi enbart erbjuder oljebaserad hudvård då denna kategori är den enda som kan möjliggöra en produkt där alla ingredienser i produkten är helt nedbrytbar och ekologisk. Så bara genom vårt val av produkttyp har vi gjort en stor markering i vårt ansvarstagande. Att formulera produkter som både ska ge optimal effekt på huden och klara våra tuffa krav för djur och natur det är inte lätt, men en utmaning som jag gärna tar min an. Sedan 2010 har vi erbjudit vår hudvård på den svenska marknaden och det kommer vi göra i många år framöver också hoppas jag.  

Dina tre bästa hudvårdstips:
🐾 Balansera din hud genom att använda olja som både rengöring och insmörjning. Det är så huden själv skyddar sig och det finns oljor för alla olika hudtyper.
🐾 Använd sunt förnuft gällande hudvård – less is more. Tänk minimaliskt i din konsumtion både för miljön och din hud.
🐾 Ät dig till en friskare hud. Vår hud är en summa av hur du lever och vilka produkter du applicerar. Ät växtbaserad mat i flera färger för att täcka spektrum av näring och tänk detsamma med hudvården. Huden gillar näring från olika källor av oljor så använd oljeblandningar baserade på olika råvaror som ger ett brett spektrum.

Du finner alla produkter vi erbjuder från Organics by Sara genom att klicka på den här texten.

1 kommentar till “SERUMET SOM GJORT SUCCEé – Intervju med Organics by Saras Grundare

  1. […] har jag faktiskt lärt mig av Sara Nomberg, som du intervjuade för inte så länge sedan (läs intervjun här). Vi behöver fukt och fett har hon alltid sagt till mig och det är så sant. Ända sedan jag […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *